Jag som startat företaget heter Åsa. Jag har sedan 2011 drivit ett mindre gym i Enskede. Från start ingick anläggningen i en kedja med fokus på viktminskning. Men sedan år 2019 driver jag gymmet fristående och erbjuder där kostrådgivning, gruppträning och personlig träning. Mitt personliga driv ligger mest i att hjälpa människor att gå från ohälsa till hälsa. Från vantrivsel till trivsel med sig själv. Att hitta en lagom nivå av hälsa för att må bra, orka mer i vardagen, vara gladare och piggare och känna sig nöjd med sig själv. Men utan några extrema dieter och träningsprogram som inte blir hållbara i längden. Man kan äta och dricka gott och ändå vara hälsosam. All träning är också bra träning, man kan däremot behöva råd om vad som passar just ”mig” och vad som får plats i ”mitt livspussel”.

Ett av de svåraste stegen är just det första steget. Att våga be om hjälp och sätta en tid för start. Men en annan svår del i sin förändring är att veta sitt mål. Hur mår jag och hur vill jag må? Vart ska jag och hur kommer jag dit? De flesta vet VAD man borde göra och HUR man borde äta. Men på vilket sätt, när, hur mycket och vad passar just mig? Där stöter man oftast på ett litet hinder som gör att man just inte sätter fart. Och där kommer jag in. Som den personliga coachen som inte lämnar vårt första möte utan att det finns en rimlig plan och där jag lovar att du kommer känna dig peppad att ge dig iväg på din nya resa!

Men varför tar jag nu siktet mot att jobba mot företag?
Jo jag ser att ni som arbetsgivare kan göra en stor insats. Att er personal mår bättre kommer inte bara vara en vinst för folkhälsan och ge er arbetsplats mer välmående. Ni kommer även tjäna på det i era ekonomiska resultat. Medarbetare som mår bättre presterar bättre och jobbar mer effektivt. Och att vara anställd i ett företag som genuint bryr sig om de anställdas hälsa… Ja det skapar nog för de flesta en lojalitet. Och det skapar en ökad trivsel. Vem vill inte jobba med så positiva förändringsprojekt?

Många arbetsplatser påbörjar en hälsosatsning med att erbjuda sina medarbetare hälsoundersökningar. Man får kanske ett resultat som visar på hur stor del som har övervikt, dålig kondition, sover dåligt och har högt blodtryck. Men sen då? Vad gör man med det resultatet? Och varför har man betalat ibland stora summor för ett test för att sedan låta resultatet ligga på hyllan?